Слободан Миловановић

Sloba za Srbiju
Слободан Миловановић

Бавим се темама из области друштвеног рада од своје 16 године живота

Ни Кина, ни САД, ни Русија, ни Европска Унија. Одбијам сврставање на страну Истока или Запада. Мени је Србија на првом месту!

Рођен сам 31. октобра 1992. године у Шапцу, где и проводим своје рано детињство. Као лице које је стекло инвалидитет у својој седмој години живота, што је довело до тога да имам више од 30 лекарских интервенција, залажем се за све маргинализоване и обесправљене друштвене категорије, промену система и доступност јавних услуга. Подржавам стварање еколошки праведног друштва, повратак отуђених водених и других природних ресурса и нови приступ њиховом управљању, као и заустављање деградације наше животне средине, нашег ваздуха и нашег села. На међународном плану заговарам нови однос према дипломатији, односно мирно решавање конфликтних ситуација, заштиту и унапређење људских права на глобалном нивоу и заустављање тржишног искоришњавања мање развијених земаља, међу које спада и Србија. Интересују ме економске и филозофске теме. Верујем у међуверски склад и вредности секуларне републике. Радо пратим спортске манифестације, уживам у квалитетном серијском програму и волим да се опуштам уз књиге и видео игрице. По струци сам графички техничар. Привржен сам Мази, својој малој пријатељици на четири ноге. Долазим из радничке породице у којој се негује национални и верски идентитет. Говорим знаковни и служим се енглеским језиком.

ДРУШТВЕНИ РАД

Председник сам и један од оснивача покрета „Левица“. Покрет се идеолошки налази на позицији изворне социјалдемократије, уз јасна залагања за вредности друштвене, еколошке и социјалне правде. Био сам део организације протеста „1 од 5 милиона“ против актуелне власти од 2018. до 2020. године. Активно сам учествовао у 12-одневној блокади Ректората Универзитета у Београду 2019. године, која је резултирала поништавањем доктората и јавном осудом министра финансија Синише Малог због плагирања. Претходно сам био у Левици Србије из које иступам након четири месеца чланства незадовољан одлуком о припајању организације тада новоформираној странци Драгана Ђиласа. Од своје 16 године бавим се са друштвеним темама, где се посебно истиче стаж од преко осам година волонтерског рада и доприноса у раду удружења за особе са инвалидитетом, инклузију и социјална питања.

Слободан Миловановић

Бавим се темама из области друштвеног рада од своје 16 године живота

Борим се за праведније и хуманије друштво. Верујем да политичари требају да раде искључиво у јавном интересу. Поштујем дела и добре намере.

Рођен сам 31. октобра 1992. године у Шапцу, где и проводим своје рано детињство. Долазим из радничке породице у којој се негује национални и верски идентитет. Привржен сам Мази, својој малој пријатељици на четири ноге. Још као дете и кроз игру показивао сам интересовање за политику и друштвене процесе. Од 13 и 14 године интензивније се занимам за филозофију, социологију и економију. По струци сам графички техничар. Радо пратим спортске манифестације, уживам у квалитетном серијском програму и волим да се опуштам уз књиге и видео игрице.

 

Председник сам и један од оснивача Левице, која се идеолошки налази на позицији изворне социјалдемократије, уз јасна залагања за вредности друштвене, еколошке и социјалне правде. Био сам део организације протеста „1 од 5 милиона“ против актуелне власти од 2018. до 2020. године. Активно сам учествовао у 12-одневној блокади Ректората Универзитета у Београду 2019. године, која је резултирала поништавањем доктората и јавном осудом министра финансија Синише Малог због плагирања. Претходно сам био у Левици Србије из које иступам након четири месеца чланства незадовољан одлуком о припајању организације тада новоформираној странци Драгана Ђиласа. Од своје 16 године бавим се друштвеним темама, где се посебно истиче стаж од преко осам година волонтерског рада и доприноса у раду удружења за особе са инвалидитетом, инклузију и социјална питања.

 

Као лице које је стекло инвалидитет у својој седмој години живота, што је довело до тога да сам имао велики број лекарских интервенција и да сам осетио како изгледа лош систем и неправда на сопственој кожи, залажем се за све маргинализоване и обесправљене категорије и доступност квалитетних јавних услуга. Подржавам стварање еколошки праведног друштва, повратак отуђених водених и других природних ресурса и нови приступ њиховом управљању заснован на демократским принципима и заустављање деградације нашег екосистема. На међународном плану заговарам нови однос према дипломатији, односно мирно решавање конфликтних ситуација, заштиту и унапређење људских права на глобалном нивоу и заустављање тржишног искоришњавања мање развијених земаља, међу које спада и Србија. Верујем у међуверски склад и вредности секуларне републике.

 

Говорим знаковни и служим се енглеским језиком.